DE2JAY

A jófogáson látható pár hónapig a munkám

Ezeket a hírdetéseket „Kapu megjelenés”-nek hívják, és kihívás volt ilyet készíteni. Alább láthatjátok, hogy az egész jofogas.hu oldal körül jelenik meg!

Kapubanner egy szponzorációs forma, mely a tartalom körül jelenik meg. A kapubanner teljes felülete rákattintás esetén eljuttatja a látogatókat az kívánt cél „landing” oldalára.

Korábban még nem kértek tőlem hasonlót sem. Mindenesetre sokkal jobban sikerült mint gondoltam. Az is külön öröm, hogy nem egy apró weboldalon debütált!

És egy kis spoiler a novemberi kampányunkról:

Rántotta – Az ébredezős Podcast

Az első saját podcast műsorom béta adása, melyben állandó vendég @DZSILLIDZSII

Egy napsütéses őszi napon kezdődik a történetünk, vagyis annál régebben, de erről később… Szóval összedugta fejét a két dali, hogy a saját tapasztalásainkról kéne beszélni egy nagyobb publikumnak, hátha ők is meglátnak benne valamit, ami enyhén pislákoló parazsukba energiát lehel és elkezdődik a megvilágosodásuk egy saját perspektívában…. Tehát ha szűken kéne összefoglalni, ez a podcast 2 ébredező lélek kómás dialógusa. Megemlítve emellett, hogy interaktivitásunk is jó úton halad és egy jó kis közösség épül majd ezekben a ködös időkben!

Möbb mint 1 hónap tellt el az első adás óta, amit a Twitch-re lőttünk fel az élők éterébe. Sajnos a bakik halmaza jellemezte, de ezért csináltunk, hogy ezt is megéljük. Kiraktuk magunkat a komfort zónánkból. Figyelmetlenségünkre vágni kellett, a vágási munkálat teljesen elhúzódott, de most gyeplőt fogva teszem fel őket folyamatosan, ahogy elkészülnek 😉

Sylveregyuttes.hu

A zenekarnak már korábban is volt egy honlapja, de vérfrissítést akart, valamint egy kis dinamikát, amit én megadtam nekik!

A főoldal jelenlegi kinézete

A weblap megnyitásakor egyből egy videó indul el (zene nélkül, mert gondolunk másokra is) a tetején minden nagyon fontos elérés megtalálható, amik egyből át is visznek a kívánt témához: közösségi oldalak és telefonhívás. Így úgy gondoltuk, hogy egy komolyabb impulzust tudunk elérni az oldal látogatóinál, ami az első napokban vissza is igazolódott!

A „Zenéink” felújítva új tartalmakkal, és a weboldal más részeis is szép ráncfellvarrást kapott. Ehhez a forgatást is nagyon rövid idő alatt sikerült szinkronba hozni köztünk és a videók elkészülése is roham ütemben zajlott. Amit nem árultak el a srácok, hogy egy közelgő esküvőkiállításra készen szeretnék látni oldalukat. Még ez is sikerült!

Láttam az égen

Elstartolt tegnap délután a második szóló zenés videóaynagom, amelyben Kain-t kérem fel közreműködni.

Ez a szerelemprojekt nagyon hamar elkészült a korábbi Ha lenne gitáromhoz képest, mivel az több mint 1 évig tartott.

A "Ha lenne gitárom" 2021 májusában írodott zeneileg, és rengetegett pergett a saját lejátszómban instrumentális verzióban mielótt a publikálás felé vette volna újtát. A Projektneve "Májusi eső" volt, egy májusi esős napon keletkezett az az alap dal, amelyből végül a klip is forgott.  Mark Rebillet munkássága felbátorított, hogy kipróbáljam a hangom. Ennek eredményeképp született egy angol haladzsa is, ami "csak" jól szólt, semmi értelemmel. A magyar szöveget ezután faragtam be a "jó FLOW"-ba, és adtam neki értelmet, amihez DZSILIDZSII segítségét is kértem mihdhiába, mivel más nagyon így se fejtette meg miről szól a dal szövege.

A „tanulva” a visszajelzések hiányából egy jóval könnyedebb szöveges résszel készültem nektek és kb. az első, ami eszembejutott már fel is karcolódott a dalra. Még kritikát is kaptam hozzá, hogy miért nincs befejezve a mondat, vagy hogy miért madár’t ragozok, de nem törődve semmivel ez érzelemből így jött, és hadszóljon.

A "Láttam az égen" egész klip teljes munkaideje vágással és mindennel együtt nem tartott addig, míg a korábbit csak leforgattuk. 

Az alap hangulat megteremtése után Kain-t felkértem, hogy egy szólót aprítson nekem a dal végére, ami egyszerűen hidegrázást okozott akkor is és azóta is, ahogy a helyére is került a dalban. Ide még egy kis kulisszatitok, hogy annyit gyakorolt, hogy a stúdiónapra alig maradtak ujjai.

A forgatási napon megküzdöttünk a nappal. Én már csutak voltam mire Kain részeit felvettük, nekem még egyszer ki kellett menni forgani, amiből ugyancsak a felvételek 90%-a kuka lett, nem lehetett megmaradni a napon szó szerint.

Kain ahogy gitározik a "Láttam az égen" Klipben

Még rengeteg kihagyott ziccert rejt a dal, de próbálok már a következő projektre koncentrálni és hozni nektek az új hallgatnivalót.

Race Driver: GRID – FullHD, 1440p, és 4K beállítás!

Tegnap leültem játszani, valamiért a GRID-re esett a választásom és észrevettem, hogy az 1280×1024 valamint 1280×720 felbontások fölé nem tudom vinni a beállítást. Hát szerettem volna megcsodálni a játékot az 1440p-s monitoromon.

Fel is csaptam az internetet, mondomg tuti valahol valamit át lehet írni és pár perc múlva meg is találtam a megolást!

Csak ki kell keresni a hardware_settings_restrictions.xml-t amit 2 helyen találhattok: C:\Program Files (x86)\Codemasters\GRID\system, vagy Steam esetén: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\grid\system\

Itt ki kell… ja előte készíts biztonsági másolatot! Szóval lepörgetsz a file-ban és kikeresed a következő sorokat:

<data>
    <res mem="270" maxWidth="1280" />
</data>

Ezt jól kitörlöd, és fel is oldottad a korlátozásokat!

Jó játékot!